Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Comunicate de presa

70 de reprezentanti ai mediului universitar, de afaceri si societatii civile, elaboreaza scenariile de succes pentru invatamantul superior romanesc la orizontul anului 2025

70 de reprezentanti ai mediului universitar, de afaceri si societatii civile, elaboreaza scenariile de succes pentru invatamantul superior romanesc la orizontul anului 2025

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare (UEFISCSU) prin proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc”, organizeaza workshopul cu tema “Elaborarea scenariilor de succes pentru invatamantul superior romanesc la orizontul 2025”. Workshop-ul se va desfasura in perioada 8-11 decembrie 2009 la Sinaia.

La dezbateri vor fi prezenti aproximativ 70 de participanti, respectiv rectori, decani, cadre universitare si specialisti in domeniul invatamantului superior, reprezentanti ai mediului de afaceri, societatii civile, asociatiilor studentesti si ai mass-media.

“Acest workshop este un pas important in demersul nostru consultativ cu privire la viitorul invatamantului romanesc la orizontul de timp al anului 2025. Prin proiectul Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc ne-am propus sa construim un document de viziune si setul de recomandari strategice care sa ofere cadrul in care universitatile romanesti se vor dezvolta si vor actiona ca actori cheie in dezvoltarea socio-economica a Romaniei. Acest workshop reuneste 70 de experti atat din mediul academic cat si din mediul de afaceri si societatea civila care isi vor aduce activ contributia la dezbaterea si creionarea strategiilor de succes pentru invatamantul superior pe termen lung,” a explicat Prof. Dr. Adrian Curaj, coordonatorul proiectului Calitate si Leaderhip pentru Invatamantul Superior Romanesc.


Obiectivul workshopului este dezvoltarea scenariilor privind sistemul invatamantului superior romanesc la orizontul anului 2025. Evenimentul se bazeaza pe un set de analize pregatite de grupurile de experti ce au functionat perioada iunie-noiembrie 2009. 


Discutiile se vor realiza in sesiuni paralele si in plen, purtate de grupuri de lucru ce vor dezbate scenariile de succes privind invatamantul superior romanesc la orizont 2025 si vor beneficia de suportul expertilor internationali in dezvoltarea de scenarii: Campbell Warden (expert international, evaluator si trainer pentru UNESCO si United Nations Industrial - UNIDO), Ozcan Saritas (cercetator la Manchester Institute of Innovation Research si editor al revistei "Foresight"), Riel Miller (membru al consiliului de conducere a Association of Professional Futurists, precum si a World Futures Studies Federation), Lee Lik Meng (profesor asociat al University Science Malaysia), Philine Warnke (cercetator in cadrul Fraunhofer Institute for Systems and Innovation Research - ISI Germania).


Informatii generale

Proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de CNCSIS, CNFIS si UEFISCSU si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Misiunea UEFISCSU este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior si a cercetarii stiintifice universitare. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.

Obiectivul general al proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este sa dezvolte, prin implicarea tuturor partenerilor relevanti, o viziune si o strategie pentru invatamantul superior romanesc (pentru orizontul anului 2025), care sa fundamenteze politicile si actiunile pe termen mediu si lung contribuind la imbunatatirea managementului strategic, financiar, al resurselor umane si al resurselor de invatamant ale universitatilor, la promovarea inovarii, a cooperarii si a parteneriatului intre universitati, mediul de afaceri si centrele de cercetare pentru dezvoltarea societatii cunoasterii din Romania.


Contact: presa.proiecte@uefiscsu.ro

Data publicarii:

Arhiva

toate articolele